"Binnen een maand was mijn registratie in het beroepsregister geregeld; van aanmelding tot afronding".

Hoe werkt het registreren?

Registreren in één van de beroepsregisters kan gemakkelijk online. Registerplein werkt namelijk met het online registratiesysteem PE-online. Wanneer u zich registreert krijgt u een eigen registratiedossier dat u altijd online kunt inzien, bijwerken en updaten.

Om geregistreerd te worden volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Bedenk vooraf goed in welk register u zich wilt registreren

Registerplein beheert verschillende beroepsregisters. Daarom is het raadzaam om eerst de reglementen goed door te nemen.

Maak een account aan via 'mijn Registerplein' en vul de gevraagde gegevens in. U ontvangt  binnen een paar minuten uw inloggegevens op het door u opgegeven e-mailadres. De inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam (tevens uw registratienummer) en wachtwoord.

TIP: Gebruik bij de aanvraag van een Mijn Registerplein account uw persoonlijke e-mailadres.

Een registratie in het beroepsregister is op persoonlijke titel. Mocht u in de toekomst een andere werkgever krijgen, neemt u uw digitale portfolio gewoon mee.

Stap 2: log in via 'mijn Registerplein'

Inloggen doet u met uw registratienummer (tevens uw gebruikersnaam) en met uw wachtwoord.
Daarna maakt u een keuze voor het register waar u zich voor wilt aanmelden.

Sla alle benodigde documenten op op uw computer. Vul alle gegevens in en upload de gevraagde documenten.

Voltooi de betaling en dien uw dossier in bij Registerplein door op 'verstuur' te klikken. Een dossier wordt pas in behandeling genomen nadat de betaling is ontvangen.

Registerplein gaat nu beoordelen of uw dossier voldoet aan de toelatingscriteria. Als uw registratiedossier wordt goedgekeurd ontvangt u hiervan een bericht in uw registratiedossier. Zodra er een bericht voor u klaarstaat in uw dossier ontvangt u hiervan een melding per e-mail.

Mochten er documenten in uw aanmelding ontbreken, dan vragen wij deze op via een bericht in uw registratiedossier of sturen uw dossier terug zodat u de gegevens kunt aanvullen. Vergeet dan niet uw registratiedossier opnieuw in te dienen.

Is uw registratiedossier goedgekeurd? Gefeliciteerd! U bent vanaf nu geregistreerd in het beroepsregister en krijgt toegang tot uw online dossier via 'mijn Registerplein'.